فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 60، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • قاسم مهرابی*، مجید جلالی فرهانی، نصرالله سجادی صفحات 1-18
    مقدمه

    حکمرانی در فدراسیون های ورزشی که مسیولیت توسعه رشته ورزشی خود و فراهم کردن تسهیلات و امکانات برای رشد ورزشکاران نخبه و حضور در رقابت های داخلی و کسب افتخار در میادین بین المللی را بر عهده دارند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش با هدف ارایه مدل حکمرانی خوب در فدراسیون های ورزشی انجام گرفت.

    روش پژوهش: 

    پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش تحلیلی- توصیفی بود. جامعه آماری تحقیق را ذی نفعان هشت فدراسیون فوتبال، والیبال، بسکتبال، هندبال، کشتی، تکواندو، وزنه برداری و جودو تشکیل می داد که از میان آنها 305 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند.

    یافته ها

    بر اساس نظر خبرگان شاخص ها در هشت عامل شفافیت و پاسخگویی، مشارکت جویی، قانون مداری، مسیولیت پذیری، مبارزه با فساد، رعایت موازین اخلاقی، نظارت و کنترل و اثربخشی قرار گرفتند. همچنین مشخص شد که این عوامل بر رفتار حکمرانی خوب در فدراسیون های ورزشی تاثیرگذارند و مدل ترسیم شده در این خصوص از کیفیت مناسبی برخوردار بود. علاوه بر این با توجه به میزان ضریب تاثیر هریک از عوامل مشخص شد عامل شفافیت و پاسخگویی دارای بیشترین نقش و موازین اخلاقی دارای کمترین نقش در پیش بینی رفتار حکمرانی در فدراسیون های ورزشی است.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر یک مدل بومی برای حکمرانی خوب در فدراسیون های ورزشی کشور ارایه می دهد. برای کسب امتیاز بهتر و ارتقای جایگاه رتبه بندی می بایست برنامه ریزی بلندمدت در جهت بهبود هر یک از شاخص های حکمرانی خوب داشت.

    کلیدواژگان: حکمرانی، فدراسیون ورزشی، قانون مداری، مبارزه با فساد، مشارکت جویی
  • فهیمه محمدحسن*، حبیب هنری، ابوالفضل فراهانی، علی محمد صفانیا، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 19-35
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل توسعه دیپلماسی از طریق ورزش انجام گرفت.

    روش پژوهش:

     روش شناسی پژوهش از نوع کیفی و نظریه داده بنیاد با استفاده از رویکرد اشتراوس و کوربین بود. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر روسای فدراسیون های المپیکی، سیاستمداران و صاحب نظران و خبرگان علمی که در امور بین الملل فعالیت داشته اند، بود و نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. برای تعیین نمونه های این پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد و 19 نفر به عنوان مصاحبه شونده در نظر گرفته شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد. مقوله ها، مفاهیم و گویه ها برای شرایط علی، عوامل زمینه ای، عوامل مداخله گر، راهبردها و پیامدها در نرم افزار MAXQDA استخراج شد.

    یافته ها

    297 گزاره مفهومی اولیه با 13 مقوله و 73 مفهوم در قالب پارادایمی در چهار حوزه کارکرد ورزش، عوامل مدیریتی، سیاست خارجی و ساختار ورزش بوده است.

    نتیجه گیری

    کارکرد ورزش (شامل کارکرد سیاسی ورزش، کارکرد اقتصادی ورزش، کارکرد اجتماعی ورزش و توسعه روابط بین الملل)، عوامل مدیریتی (شامل آموزش و تربیت نیروی انسانی، مدیریت دانش و عامل رسانه و روابط بین الملل)، سیاست خارجی (شامل ورزش و سیاست خارجی و عامل سیاست خارجی و ورزش) و آخرین حوزه مربوط به ساختار ورزش (شامل کرسی های بین المللی، سیاستگذاری و برنامه ریزی، ساختار سازمان های ورزشی و عامل جایگاه ورزش کشور در جهان) قابل تقسیم هستند. همچنین روابط بین مقوله های شکل گرفته در داده ها نشان داد که الگوی به دست آمده با شکل اصلی الگوی پارادایمی اشتراوس و کوربین تطابق دارد.

    کلیدواژگان: دیپلماسی ورزشی، روابط بین الملل، سیاست خارجی، کارکرد ورزش
  • امیر رحیمی*، ابراهیم علی دوست قهفرخی، احمد رجبی، محمدرضا میری صفحات 37-51
    مقدمه

    امروزه با تغییر منابع ارزش آفرینی و تمرکز بر منابع نامشهود به جای منابع فیزیکی، سرمایه فکری می تواند به عنوان شاخصی برای ارزیابی تاثیر بازاریابی در عملکرد کسب وکارها از جمله کسب وکارهای ورزشی به کار رود. ازاین رو هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تعدیل گر بازاریابی کارآفرینانه در ارتباط بین سرمایه فکری و عملکرد کسب وکارهای ورزشی بود.

    روش پژوهش:

     جامعه آماری پژوهش که با روش توصیفی- پیمایشی صورت گرفت، کارآفرینان کسب وکارهای ورزشی فعال در استان خراسان بزرگ (رضوی، جنوبی و شمالی) بودند. به دلیل محدود بودن جامعه، نمونه آماری به روش کل شمار انجام گرفت (150=n). ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر 49 پرسش تخصصی در طیف پنج گزینه ای لیکرت همراه با روایی و پایایی مطلوب بود. به منظور آزمون برازش مدل کلی پژوهش، از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزیی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که نه تنها بازاریابی کارآفرینانه نقش تعدیل گر در رابطه بین سرمایه فکری و عملکرد کسب وکار ورزشی دارد، بلکه تاثیر عناصر سرمایه فکری (سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه رابطه ای) بر عملکرد کسب وکار ورزشی را نیز تعدیل می کند.

    نتیجه گیری

    این پژوهش به منظور بررسی نقش تعدیل گر بازاریابی کارآفرینانه در ارتباط بین سرمایه فکری و عملکرد کسب وکارهای ورزشی صورت گرفت که علاوه بر نتایج آماری حاصله، این مطلب روشن شد که از مهم ترین وظایف مدیران و کارآفرینان به منظور موفقیت و بهبود در عملکرد مالی و غیرمالی کسب وکارهای ورزشی، شکل دهی و هدایت رفتار کارآفرینانه در کنش های بازاریابی و مدیریتی است.

    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، سرمایه فکری، عملکرد، کسب وکار، ورزش
  • علی چوری*، سید محمدحسین رضوی، مرتضی دوستی، فرزام فرزان صفحات 53-73
    مقدمه

    یکی از روش های نوین معماری آینده، برنامه ریزی بر پایه سناریوست، ازاین رو هدف از تحقیق حاضر آینده نگاری در حوزه صنعت اسب و ورزش سوارکاری است.

    روش پژوهش:

     روش تحقیق از نوع آمیخته بود که به صورت کیفی و کمی اجرا شد. در مرحله کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته، روندها شناسایی شد. نمونه آماری در این مرحله شامل 26 نفر از صاحب نظران و خبرگان در حوزه صنعت اسب و رشته سوارکاری به روش گلوله برفی انتخاب شدند. بخش کمی تحقیق از نوع هدفمند بود. ابزار تحقیق در مرحله کمی پرسشنامه محقق ساخته از مرحله دلفی بود که با شناسایی کلان روندهای موثر در مرحله تحلیل تاثیرات متقاطع برای شناخت عدم قطعیت ها و بالانس تاثیرات متقابل جهت شناسایی سناریوهای منتخب، استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه به 16 کلان روندهای تحقیق پنج عامل (توسعه گردشگری اسب، میزان پوشش رسانه ای، رشد تولید ناخالص داخلی، تسهیل در روند اجرای قوانین و ورود بخش خصوصی) عوامل کلیدی تاثیرگذار و تاثیرپذیر (دووجهی) هستند. در نهایت سه سناریو قوی اسب ایرانی در بستر تاریخ، پرش اسب و اسب های دوخون در ده سال آینده صنعت اسب و سوارکاری مشخص شد.

    نتیجه گیری

    ورزش سوارکاری تحت تاثیر برنامه ریزی راهبردی، شناخت عدم قطعیت، آینده نگری مناسب در حوزه صنعت اسب و سوارکاری است. ازاین رو مدیریت واحد و یکپارچه بین سازمان هایی همچون وزارت ورزش و جوانان، وزارت جهاد کشاورزی و فدراسیون سوارکاری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، سناریو، سوارکاری، صنعت اسب، عدم قطعیت
  • مجید خرسندی فرد، حسین پیمانی زاد*، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، محمد کشتی دار، امیر نیکونام صفحات 74-93
    مقدمه

    تحقیق حاضر با هدف طراحی مدل مدیریت آشوب گونه بازاریابی اثربخش در محیط توسعه ورزش قهرمانی ایران به روش آمیخته ترکیبی انجام گرفت.

    روش پژوهش:

     جامعه آماری در بخش کیفی شامل 10 نفر از استادان مدیریت ورزشی و مدیران ورزشی نخبه و در بخش کمی شامل استادان مدیریت ورزشی و صاحب نظران حوزه بازاریابی و رییس و معاونان فدراسیون ها و کارکنان بخش بازاریابی فدراسیون های ورزشی و کمیته ملی المپیک، مربیان و ورزشکاران نخبه است که تعداد آنها 396 نفر بود و بر اساس جدول مورگان 220 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در ابتدا به روش دلفی گویه های تحقیق شناسایی شدند و به روش ساختاری تفسیری مدلسازی انجام گرفت. سپس ابزار کمی تحقیق تدوین و روایی آن توسط استادان مدیریت ورزشی و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی تایید و پایایی آن به وسیله آزمون آلفای کرونباخ 91/0 محاسبه شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد مدل ساختاری تفسیری دارای 12 مولفه در پنج سطح است و مدل کمی تحقیق نیز دارای پنج مولفه اصلی بوده و دارای برازش مطلوب است.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت سازمان های ورزشی باید با برنامه ریزی برای عوامل موثر بر نقاط حساس و آشوب گونه زمینه توسعه ورزش قهرمانی را در محیط آشوب گونه فراهم کنند.

    کلیدواژگان: آشوب، آمیخته ترکیبی، بازاریابی، مدیریت آشوب گونه، ورزش قهرمانی
  • محسن طیبی*، مهدی سلیمی صفحات 94-110
    مقدمه

    هدف از این تحقیق تحلیلی بر نقش کارگزار بازیکنان فوتبال در نقل و انتقالات داخلی بود.

    روش پژوهش:

     روش تحقیق توصیفی از نوع تحلیلی بود که به روش میدانی اجرا شد و از لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی بازیکنان فوتبال حاضر در لیگ برتر خلیج فارس بودند که با استفاده از فرمول کوکران، 226 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی محتوای آن ضمن بررسی دقیق متون و ادبیات تحقیق، با نظرخواهی از متخصصان آشنا با حوزه تحقیق (8 نفر) تایید شد. سایر شاخص های همسانی درونی مانند پایایی مرکب، متوسط واریانس استخراجی، حداکثر واریانس مشترک و متوسط واریانس مشترک بررسی و تایید شد. همچنین به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و روش های آمار استنباطی (تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم) استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که مهم ترین نقش کارگزاران در نقل و انتقال داخلی بازیکنان فوتبال به ترتیب شامل نقش مذاکره کننده (90/0)، نقش بازاریاب (86/0)، نقش حقوقدان (84/0)، سازماندهی کننده (79/0)، حسابدار (75/0) و نقش پشتیبان (65/0) بود.

    نتیجه گیری

    در مجموع باید اذعان کرد که مطابق با نظرهای نمونه آماری فعالیت کارگزارهای بازیکنان فوتبال کاملا مشابه نیست و تجربه کارهای قبلی و متنوع آنها اغلب به آنها امکان می دهد نقش های مختلفی را ایفا کنند.

    کلیدواژگان: بازار نقل و انتقالات فوتبالیست ها، کارگزارهای بازیکن، نقل و انتقالات فوتبالیست ها
  • روح الله فتحیان*، علیرضا الهی، حسین اکبری یزدی صفحات 111-125
    مقدمه

    شناسایی تفاوت تاثیر شیوه های تبلیغاتی، در ادراک و واکنش های رفتاری خرید زنان و مردان، به موضوع مهمی در علم بازاریابی و صنعت تبلیغات تبدیل شده است. به این منظور هدف از این تحقیق، بررسی تفاوت تاثیر تبلیغات توسط زنان و مردان ورزشکار در میزان اشتیاق به خرید کالاهای ورزشی است.

    روش پژوهش: 

    این تحقیق نیمه تجربی بوده و برای انجام آن از پرسشنامه استاندارد تجربه، اعتماد و جذابیت اشخاص نامدار اوهانیان (1990) و پرسشنامه  اشتیاق به برند و محصول، زیچکوسکی (1985) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها توسط متخصصان و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ (90/0=α) و (93/0=α) تایید شد. نمونه آماری 60 نفر از دانشجویان رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد کرمانشاه بودند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار  spss23و روش های آماری تی نمونه وابسته و آزمون d کوهن تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    استفاده از ورزشکاران مرد در تبلیغات ورزشی تاثیر مثبت بیشتری بر تمایل افراد به خرید دارد. همچنین زنان تحت تاثیر تبلیغات، نگرش ها و تمایلات بیشتر تمایل به خرید کالاهای ورزشی قرار دارند.

    نتیجه گیری

    تاثیر تبلیغات بر زنان و مردان متفاوت است، اما این تاثیر در گروه زنان بیشتر است، زیرا زنان شنونده بهتری هستند و بیشتر در معرض تغییر دیدگاه ناشی از تاثیر تبلیغات قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: تبلیغات، تمایل به خرید، جنسیت، کالای ورزشی، ورزش
  • مظاهر ذوالفقاری*، زهرا نوبخت رمضانی، مهدی نادری نسب صفحات 126-144
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل بازاریابی ورزشی جهت توسعه اقتصادی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود.

    روش پژوهش:

     از نظر نوع، همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. در دو مرحله مصاحبه با کدگذاری باز (کیفی) توسط نخبگان که به روش گلوله برفی 10 نفر بودند و سپس مدلسازی (کمی) که جامعه آماری در مجموع 81 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و به شکل میدانی انجام گرفت. با توجه به محدود بودن جامعه آماری، از نمونه گیری تمام شمار استفاده شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته با پنج مولفه در زمینه بازاریابی ورزشی در توسعه اقتصادی باشگاه های فوتبال شامل متغیر ساختار مدیریتی، شرایط تبلیغاتی، مشوق های حمایت، بسترسازی حرفه ای و رسانه ها استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط صاحب نظران (کارشناسان بازاریابی ورزشی) (14 نفر) انجام گرفت؛ پایایی نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 83/0 شد. به منظور تجزیه وتحلیل آماری از آمار توصیفی و روش مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای Spss و PLS استفاده شد.

    یافته ها

    تمامی مولفه های بازاریابی بر توسعه اقتصادی تاثیر مثبت و معنا داری داشتند و از بین مولفه های بازاریابی مولفه بسترسازی حرفه ای با 76 درصد همبستگی و شاخص بسترسازی برای سرمایه گذاری با اطمینان با میانگین 87/4 دارای بیشترین امتیاز در بین شاخص ها بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاضر به منظور توسعه اقتصادی باشگاه ها شاخص هایی همچون اجرای طرح خصوصی سازی باشگاه و ورود باشگاه ها به بازار بورس و سرمایه گذاری بخش خصوصی در تیم های ورزشی جزو شاخص های نوین در این زمینه است.

    کلیدواژگان: توسعه فوتبال، درآمدزایی باشگاه ها، مدل بازاریابی ورزشی
  • آمنه اسدالهی، حمید سجادی هزاوه*، زینت نیک آیین، علی زارعی صفحات 145-161
    مقدمه

    چگونگی فعالیت های بدنی زنان جوان در ایران پدیده کمتر شناخته شده، اما بسیار مهم است. از همین رو هدف این تحقیق طراحی مدل فعالیت های بدنی زنان جوان ایرانی بود.

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق، کیفی از نوع نظریه داده‎بنیاد رویکرد نظام مند بود. جامعه مورد بررسی زنان 20-40 ساله ایرانی مشارکت کننده در فعالیت های بدنی بود. روش نمونه‎گیری با توجه به روش تحقیق، نمونه‎گیری نظری بود و تا رسیدن به اشباع نظری، ضمن بررسی متون تخصصی، 27 مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام گرفت. روش تحلیل داده‎ها پرسش و مقایسه بود.

    یافته ها

    در مرحله کدگذاری باز، هفت مقوله اصلی زیر در فرایند فعالیت های بدنی بانوان جوان ایرانی شناسایی شد: «انگیزه‎های شخصی»، «اقدامات ترویجی»، «چالش‎ها»، «اماکن و امکانات ورزشی»، «مربی»، «ایمنی و امنیت» و «فواید ورزش». یافته‎ها همچنین نشان داد «انگیزه‎های شخصی» و «اقدامات ترویجی» محرک اولیه زنان جوان برای انجام فعالیت های بدنی هستند، اما برای تصمیم گیری و انجام فعالیت های بدنی «امکانات»، «چالش‎ها»، «مربی» و «ایمنی و امنیت» نیز نقشی تعیین کننده ای دارند و درصورتی که شرایط مساعد باشد مشارکت زنان جوان در فعالیت های بدنی ادامه پیدا خواهد کرد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه زنان جوان ایرانی با چالش‎های بسیاری مواجهند، تنها آنهایی که انگیزه ‎های شخصی بسیار قوی دارند، به ورزش می‎پردازند.

    کلیدواژگان: اعتیاد ورزشی، ایمنی و امنیت، زیبایی اندام، فرهنگ ضعیف، ورزش زنان
  • شیلا فرهنگیان، مظفر یکتایار، مژگان خدامرادپور*، رسول نظری صفحات 162-176
    مقدمه

    توسعه برنامه جانشین پروری هدف سازمان هاست و استقرار چنین توسعه ای همواره اولویت آنها بوده است. در نتیجه هدف این پژوهش طراحی الگوی جامع برنامه ریزی جانشین پروری در سازمان های ورزشی با رهیافت نظریه داده بنیاد و مدل ساختاری تفسیری بود.

    روش شناسی:

     این پژوهش به لحاظ روش از نوع آمیخته است. جامعه آماری پژوهش را خبرگان سازمان های ورزشی تشکیل می دادند. حجم نمونه بر مبنای اشباع نظری 15 نفر برآورد شد. روش نمونه گیری از نوع نظری بود. در بخش کیفی تحقیق به منظور گردآوری اطلاعات از مصاحبه عمیق و در بخش کمی از پرسشنامه استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات بخش کیفی از سه فرایند هم پوش کدگذاری باز، محوری و گزینشی و برای تحلیل اطلاعات بخش کمی از روش مدلسازی ساختاری تفسیری با کمک نرم افزار ISM software استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد الگوی برنامه ریزی جانشین پروری برای سازمان های ورزشی تابع 20 مقوله فرعی و 5 مقوله اصلی (عوامل علی، عوامل زمینه ای، عوامل مداخله گر، عوامل تعاملی و پیامدها) است. همچنین این مدل در 8 سطح احصا شد، در پایین ترین سطح ساختار سازمانی، عوامل اجتماعی و فرهنگی، محیط پیرامونی، محیط بین المللی و در بالاترین سطح پیامدهای فردی و سازمانی قرار داشتند.

    نتیجه گیری

    با اقتباس از یافته های تحقیق می توان گفت که پیامدهای فردی و سازمانی منتسب به برنامه ریزی جانشین پروری تابع عوامل علی، زمینه ساز، مداخله گر و تعاملی است.

    کلیدواژگان: مدیریت جانشین پروری، سازمان های ورزشی، نظریه داده بنیاد، مدل ساختاری تفسیری، جامع
  • علی خالدی فرد*، سیده ناهید شتاب بوشهری، صدیقه حیدری نژاد، امین خطیبی صفحات 177-192
    مقدمه

    اشتغال پایدار، به معنی ثبات و استمرار فرصت های شغلی و حمایت از افراد به منظور ماندن و پیشرفت در یک شغل تعریف شده است. پژوهش حاضر نیز با هدف طراحی الگوی اشتغال پایدار دانش آموختگان علوم ورزشی ایران انجام گرفت.

    روش پژوهش:

     روش تحقیق با استفاده از نظریه داده بنیاد و در چارچوب رویکرد کیفی انجام گرفت. جامعه آماری، خبرگان آگاه به موضوع تحقیق بودند. روش نمونه گیری نظری بود. برای جمع آوری داده ها، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان انجام گرفت. داده ها پس از 16 مصاحبه به اشباع نظری رسید. برای سنجش اعتبار، انتقال و تاییدپذیری، یافته های پژوهش به مشارکت کنندگان ارایه و دیدگاه های آنها اعمال شد. از روش توافق درون موضوعی برای قابلیت اعتماد استفاده شد که 82/0 گزارش شد.

    یافته ها

    نتایج داده ها حاکی از تاثیر عوامل متعددی بر اشتغال پایدار دانش آموختگان علوم ورزشی ایران است که می توان به عوامل علی (مهارت های اشتغال، برنامه درسی، نیازسنجی، توسعه صنعت ورزش، انگیزشی و حمایتی)، زمینه ای (سیاستگذاری و برنامه ریزی، اقتصادی، ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، صلاحیت حرفه ای در ورزش)، مداخله گر (فناوری، فرهنگی- اجتماعی، سیاسی، بازسازی جایگاه علوم ورزشی، ارتباطات و شبکه سازی)، راهبردها (جست وجوی شغلی، بازطراحی کارآموزی، خصوصی سازی و کارآفرینی در صنعت ورزش، رفع موانع قانونی، مسیولیت پذیری آموزش عالی، توجه به بسترهای جدید و تاسیس سازمان نظام تخصصی ورزش) و پیامدها (توسعه فردی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و توسعه انسانی پایدار) اشاره کرد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق، الگوی ارایه شده می تواند به عنوان مبنایی برای اقدامات لازم در ایجاد اشتغال پایدار دانش آموختگان علوم ورزشی مورد استفاده سیاستگذاران و تصمیم گیران حوزه اشتغال در ورزش قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، اشتغال پایدار، دانش آموختگان، صنعت ورزش، علوم ورزشی
  • ناصر شهریاری، سعید تابش*، محمدمهدی ذوالفقارزاده صفحات 193-213
    مقدمه

    پدیده اجتماعی ورزش همگانی، تحت تاثیر عوامل مختلف و عدم قطعیت های مداوم قرار دارد؛ آینده نگاری، نقشه راه مطمین و بهینه را فراهم خواهد کرد؛ هدف پژوهش تدوین سناریوهای آینده مطلوب ورزش همگانی ایران می باشد.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر با روش شناسی آمیخته، به دنبال اکتشاف است. مشارکت کنندگان، به صورت هدفمند انتخاب و به ترتیب مراحل پژوهش، شامل 20، 10، 8 ،8 نفر بوده اند. از مصاحبه نیمه ساختاریافته، پرسشنامه و ماتریس برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل، ابتدا با روش تحلیل محتوای پنهان عوامل موثر استخراج و با روش دلفی مورد تایید خبرگان قرار گرفت و با مشارکت شورای راهبردی و تحلیل اثرات متقابل عوامل راهبردی شناسایی و نهایتا با روش تحلیل متوازن تاثیر متقابل، سناریوهای پژوهش استخراج گردید.

    یافته ها

    نتایج بیانگر تدوین 3 سناریو برای تحقق آینده مطلوب می باشد. سناریو اول شامل، مولفه های تخصیص منابع مالی، ورود همه جانبه اقشار، مدیریت واحد و یکپارچه و پرداختن رسانه ها، سناریو دوم شامل، مولفه های تخصیص منابع مالی، جایگاه اجتماعی خانواده، تخصص گرایی و برجسته سازی و الگوسازی، سناریو سوم شامل مولفه های تخصیص منابع مالی، ورود همه جانبه اقشار، تخصص گرایی و پرداختن رسانه ها می باشد.

    نتیجه گیری

    سناریوها، این امکان را برای سیاست گذاران و مدیران عالی ورزش ایران فراهم می نماید تا با به کارگیری و ایجاد ارتباط بین راهبردهای اولویت دار برای مولفه های تشکیل دهنده سناریو، با نهادینه کردن ورزش همگانی، کارکردهای غنی آن را در جامعه جاری گردانند و در نهایت منجر به ساخت آینده مطلوب و توفیق ملی گردند.

    کلیدواژگان: آینده، آینده نگاری، تحلیل اثرات متقابل، سناریوویزارد، ورزش همگانی
  • مسعود آقایی، زهراسادات میرزازاده*، مهدی طالب پور، سید مرتضی عظیم زاده صفحات 214-231
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل نقش توسعه پایدار بر تحقق اهداف کارآفرینی ورزشی ایران با تاکید بر تجربه کسب وکار انجام گرفت.

    روش پژوهش:

     جامعه آماری پژوهش استادان و نخبگان مدیریت ورزشی و کارآفرینان ورزشی در سطح کشور بودند که طبق فرمول حجم نمونه کوکران جوامع نامحدود 385 کارآفرین ورزشی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند که پس از توزیع، 361 پرسشنامه به صورت صحیح بازگردانده شد. شیوه نمونه گیری به صورت در دسترس انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته با محوریت سه مولفه اهداف کارآفرینی ورزشی (هفت زیرمولفه)، توسعه پایدار (شش زیرمولفه) و تجربه کسب وکار (دو زیرمولفه) بود که روایی محتوایی آن توسط 12 نفر از استادان مدیریت ورزشی به تایید رسید. داده ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شد. از آزمون مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار Smart PLS نسخه 2 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مدل تحقیق نشان داد که مسیر توسعه پایدار به تجربه کسب وکار با ضریب اثر 626/0 بیشترین اثر را در بین متغیرها داشت. مسیر توسعه پایدار به تحقق اهداف کارآفرینی ورزشی با ضریب اثر (515/0) در رده بعدی قرار داشت و مسیر تجربه کسب وکار به تحقق اهداف کارآفرینی ورزشی با ضریب اثر 425/0 کمترین اثر را در بین سایر متغیرها داشت.

    نتیجه گیری

    در نتیجه گیری کلی باید گفت توسعه امری است مستمر که جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی سیاسی و غیره را در برمی گیرد. پس جامع نگری از ویژگی های توسعه است. ازاین رو مشخص است کارآفرینی به وسیله توسعه پایدار عملیاتی می شود و می تواند نقش اصلی را به عهده بگیرد.

    کلیدواژگان: تجربه کسب وکار، توسعه پایدار، کارآفرینی ورزشی
  • نازنین راسخ*، محمد جوادی پور، سعید جعفری، حسین زارعیان صفحات 232-247
    مقدمه

    هدف از این تحقیق طراحی نقشه راهبردی فدراسیون شمشیربازی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از کارت امتیازی متوازن بود.

    روش پژوهش: 

    این تحقیق بر مبنای راهبرد، توصیفی؛ بر مبنای هدف، کاربردی و در قلمرو مطالعات سازمانی به شمار می رود. جامعه آماری شامل اعضای مجمع عمومی فدراسیون و متخصصان این رشته به تعداد 20 نفر بود و نمونه آماری به صورت تمام شمار انتخاب شد. برای طراحی نقشه راهبردی از مدل کارت امتیازی متوازن استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که سه راهبرد در منظر مالی، دو راهبرد در منظر مشتری، یک راهبرد در منظر فرایندهای داخلی و چهار راهبرد در منظر رشد و یادگیری قرار می گیرند و در منظر مالی 25 سنجه، در منظر مشتری 30 سنجه، در منظر فرایندهای داخلی 3 سنجه و در منظر رشد و یادگیری 30 سنجه نهایی شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد آنچه در نتیجه احصاء سنجه ها به دست می آید وجود متری برای اندازه گیری عملکرد فدراسیون شمشیربازی است که از آن طریق بتوانند به اهداف راهبردی سازمان نایل آیند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، برنامه راهبردی، برنامه ریزی، پیاده سازی راهبرد، سازمان های ورزشی
  • محمدحسن کشاورزترک، حمید قاسمی*، لقمان کشاورز صفحات 248-264
    مقدمه

    در تحقیق حاضر وضعیت مدیریت منابع مالی در ورزش های پارالمپیکی ایران با کشورهای بریتانیا، آمریکا و استرالیا (به عنوان کشورهای موفق در بازی های پارالمپیک)، مقایسه شد.

     روش پژوهش:

     روش تحقیق کیفی-مقایسه ای با رویکرد جبر بولی است؛ همچنین روش نمونه گیری هدفمند است. بنابراین با استفاده از مصاحبه و مطالعه کتابخانه ای تمامی روش ها و شروط تحقق مدیریت منابع مالی در مجموعه اداره کننده ورزش های پارالمپیکی ایران و کشورهای منتخب بررسی شد. برای بررسی صحت نتایج تحقیق، کفایت شروط و روش های درآمدزایی از تقلیل داده ها استفاده شد تا کالیبراسیون روند تحقیق محقق شود و پایایی آزمون از روی حذف عدم توافقات کل آیتم های مورد بررسی، انجام پذیرد. روایی تحقیق با بررسی خبرگان تحقیق کیفی و تطبیقی تایید شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد درحالی که کشورهای مورد بررسی از 25 روش درآمدزایی در هر پنج شرط علی به شرح (تامین مالی از منابع داخل سازمان، تامین منابع خارج از سازمان (داخل کشور)، منابع مالی خارج از کشور، حمایت مالی و تامین مالی عمومی در ورزش) به عنوان منابع مالی جهت اداره ورزش های پارالمپیکی استفاده می کنند، ایران تنها از هشت روش درآمدزایی که عمده آن در دو شرط علی «منابع داخل سازمان و تامین منابع خارج سازمان (داخل کشور)» قرار دارد، به عنوان منابع درآمدی بهره می برد. 

    نتیجه گیری

    بررسی ها نتایج نشان می دهد هیچ یک از شروط تامین منابع مالی به تنهایی شرط کافی جهت «موفق قلمداد شدن» در مدیریت منابع مالی به شمار نمی آید، بلکه تمام شروط در کنار یکدیگر شروط لازم برای موفقیت در مدیریت منابع مالی به حساب می آیند.

    کلیدواژگان: پارالمپیک، جبر بولی، مدیریت مالی، معلولیت، منابع مالی
  • نبی الله محمدی* صفحات 265-279
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر آسیب شناسی فرایند آموزش اعضای هیات علمی تربیت بدنی در دانشگاه های آزاد اسلامی است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی بود. در بخش اول (کیفی) برای انجام مصاحبه میدانی، جامعه آماری پژوهش، خبرگان و استادان مدیریت آموزشی و متخصص در زمینه آموزش اعضای هیات علمی دانشگاه ها بودند که این افراد، به صورت هدفمند و گلوله برفی برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب شدند (18 مصاحبه با 18 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). در بخش دوم (کمی) پرسشنامه هشت گویه ای مقایسه وضعیت موجود و مطلوب، در بین نمونه آماری توزیع شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هریک از شاخص های نیازسنجی آموزشی، هدف گذاری آموزش اعضای هیات علمی، تعیین محتوای آموزش اعضای هیات علمی، روش ها و فنون آموزش اعضای هیات علمی، مدرس دوره های آموزش اعضای هیات علمی، فضای آموزش اعضای هیات علمی، اجرای دوره های آموزش اعضای هیات علمی و نظارت بر آموزش اعضای هیات علمی از مولفه های فرایند آموزش اعضای هیات علمی تربیت بدنی در دانشگاه های آزاد اسلامی است.

    نتیجه گیری

    در هریک از مولفه های فرایند آموزش شکاف بین وضع موجود و مطلوب مشخص شد. روش ها و فنون آموزش دارای بیشترین شکاف (53 درصد) و نظارت بر آموزش عالی دارای کمترین شکاف (34 درصد) بود و میانگین شکاف کل فرایند آموزش 39 درصد بود

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، استادان، تربیت بدنی، وضعیت مطلوب، وضعیت موجود
  • اکبر شیخ محمدی دیزجی، آزاده سیدعالی نژاد*، سیروس احمدی صفحات 280-296
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل بین المللی سازی برند باشگاه های لیگ برتر والیبال با رویکرد ترکیبی اجرا شد.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، روش تحقیق، آمیخته از نوع اکتشافی متوالی و شیوه گردآوری داده ها پیمایشی بود. روش پژوهش در بخش کیفی، تحلیل کیفی تم و در بخش کمی، مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری در بخش کیفی را اعضای هیات علمی دانشگاه ها با تخصص والیبال، مدیران ورزش و استادان حوزه برند شامل می شوند که این افراد، به صورت هدفمند از نوع معیاری، برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب شدند (19 مصاحبه با 19 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). جامعه آماری بخش کمی شامل همان گروه بخش کیفی با تعداد بیشتر است. از بین 137 نمونه پژوهش، 116 پرسشنامه صحیح تحلیل شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده های پژوهش حاضر از کدگذاری در بخش کیفی و از روش معادلات ساختاری در بخش کمی استفاده شد.

    یافته ها

    در بخش کیفی پژوهش مشخص شد که مقوله ها در قالب 36 کد مفهومی و 11 مقوله اصلی استخراج شد. در بخش کمی نیز مشخص شد که هر 11 مقوله پژوهش (جایگاه والیبال، هوادار، مدیران، برنامه ریزی، رسانه، آموزش، لیگ والیبال، مسابقات، اقتصادی، نیروی انسانی و عوامل فرهنگی اجتماعی) از برازش مناسبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    به مدیران مربوط، پیشنهاد می شود تا با ایجاد برنامه های مدون و راهبردی، شرایط بین المللی سازی برند باشگاه های والیبال کشور را مهیا کنند.

    کلیدواژگان: ایران، برندسازی، فدراسیون والیبال، هوادار
  • عبدالمجید دوراندیش، سید محمدعلی میرحسینی*، احمد ترک فر صفحات 297-312
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل فرصت ها و چالش های استفاده از بازاریابی چریکی در ورزش ایران با رویکرد ترکیبی اجرا شد.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، روش تحقیق، آمیخته از نوع اکتشافی متوالی و شیوه گردآوری پیمایشی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل استادان و پژوهشگران (13 نفر) و در بخش کمی شامل استادان دانشگاهی و مدیران ورزشی (144 نفر) بود.

    یافته ها

    به صورت کلی مشخص شد که فرصت ها شامل هزینه بسیار پایین، ماندگاری بالا، به اشتراک گذاشته شدن تبلیغ، امکان مشارکت، تنوع بالا، جذابیت بالا، زیبایی بصری، استقبال عموم مردم، قابل درک بودن پیام، واکنش عاطفی مشتریان، تاثیر بر ذهن ناخودآگاه، درگیر کردن تخیل، ایجاد حس غافلگیری و خلاقیت و نوآوری بالا و چالش ها شامل تفسیر نادرست از پیام تبلیغ، محل قرارگیری نامناسب تبلیغ، عدم ارایه مجوز برای نصب تبلیغ، بوروکراسی زیاد برای گرفتن مجوز نصب تبلیغ، تاثیر وضعیت آب و هوایی بر تبلیغ، ایجاد مانع برای مردم، ریسک بالای تبلیغ چریکی، احتمال ایجاد خطرهای جانی در پی نصب تبلیغ چریکی (پروژکتور، بیلبورد خاص و...) و محدودیت های فرهنگی- مذهبی است. 

    نتیجه گیری

    راهکارهایی نیز بدین منظور ارایه شد. با توجه به مزایای بی شمار بازاریابی چریکی در ورزش کشور، توصیه می شود که مدیران ورزش کشور (در بخش خصوصی و دولتی) از تکنیک های بازاریابی چریکی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: بازاریابی چریکی، باشگاه ورزشی، صنعت ورزش
  • محمدرضا پارسامهر، محمد سیوان نوری*، نوید مهتاب، کورش ویسی صفحات 313-330
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل توسعه صنعت گردشگری ورزشی ایران و تبیین آینده آن مبتنی بر سناریونویسی در افق 1420 انجام گرفت.

    روش پژوهش:

     روش مورد استفاده در این پژوهش برنامه ریزی مبتنی بر سناریو است که در هشت گام طراحی و پیاده شده است. روش گردآوری داده کیفی و با استفاده از مصاحبه، پنل خبرگی و پیمایش دلفی است. 17 نفر از خبرگان حوزه صنعت گردشگری ورزشی دارای دانش تخصصی و یا تجربه عملی به عنوان اعضای گروه مشارکت کننده در پژوهش به صورت گلوله برفی انتخاب شدند. همچنین از نرم افزارهای میک مک و سناریو ویزارد برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش در دو بخش ارایه شده است؛ بخش اول شامل شناسایی و دسته بندی مولفه های کلیدی، پیشران ها و عدم قطعیت های مرتبط است. چهار پیشران «زیرساخت های گردشگری»، «زیرساخت های ورزشی»، «خدمات» و «تفریحات» در این بخش تعیینو روابط اثرگذاری و اثرپذیری میان مولفه ها تحلیل شده است. بخش دوم به شناسایی و توصیف سناریوهای محتمل و سازگار بر اساس پیشران ها و عدم قطعیت های ذی ربط، پرداخته است.

    نتیجه گیری

    به مدیران و متولیان صنعت گردشگری ورزشی کشور توصیه می شود که زیرساخت های گردشگری و ورزشی را بهبود بخشند و خدمات و تفریحات مناسب و جذاب را برای رضایت بیشتر گردشگران ارایه کنند.

    کلیدواژگان: استراتژی، استراتژی پایدار، سناریو، گردشگری، ورزش
  • حمیدرضا قزلسفلو*، محمدمهدی یازرلو، ناصر بای صفحات 313-364
    مقدمه

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر شخصیت پویا بر کامیابی شغلی و رفتارهای خلاقانه معلمان تربیت بدنی استان گلستان بود.

    روش پژوهش:

     روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی و مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری دربرگیرنده تمامی معلمان تربیت بدنی استان گلستان بود (675) که تعداد 246 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها سه پرسشنامه استاندارد شخصیت پویا باراتی و همکاران (2018)، کامیابی شغلی ایمران و همکاران (2020) و رفتارهای خلاقانه آکگاندوز و همکاران (2018) بود که این پرسشنامه ها به ترتیب دارای10، 10 و 5 گویه هستند. پس از اطمینان از پایایی درونی ابزار تحقیق به روش آلفای کرونباخ و برازش مطلوب الگوی پژوهش، داده ها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل مسیر الگوی پژوهش نشان داد که شخصیت پویا اثری مثبت و معنا دار بر کامیابی شغلی و رفتارهای خلاقانه معلمان تربیت بدنی دارد. همچنین اثر شخصیت پویا بر رفتارهای خلاقانه معلمان تربیت بدنی با نقش میانجی کامیابی شغلی مثبت و معنا دار بود.

    نتیجه گیری

    ازاین رو می توان از طریق جذب و آموزش معلمان برخوردار از شخصیت پویا، ضمن تقویت رفتارهای خلاقانه و بسترسازی کامیابی شغلی معلمان، افزایش بهره وری و بهبود کیفیت آموزش را فراهم کرد.

    کلیدواژگان: پیشرفت شغلی، درگیری شغلی، رفتارهای خلاقانه، شخصیت پویا، کارامدی شغلی
|
  • Ghasem Mehrabi *, Majid Jalali Farahani, Seyed Nasrolah Sajadi Pages 1-18
    Introduction

    Governance in sports federations, which are responsible for the development of their sports field and providing facilities and equipment for the development of elite athletes and participating in domestic competitions and gaining honor in international arenas, is of particular importance. The purpose of this study was to provide a good governance model in sports federations.

    Methods

    In terms of aim the research was applied; and analytical -descriptive in terms of method. The statistical population of the study consisted of 8 stakeholders’ Football, Volleyball, Basketball, Handball, Wrestling, Taekwondo, Weightlifting and Judo federations, which 305 stakeholders were randomly selected as the sample.

    Results

    According to the experts, the indicators were stand in the eight factors; Transparency & Accountability, participation, Rule of Law, Responsibility, Control of Corruption, Ethic principal, control & monitoring and Effectiveness. Also, it is found that factors have positive effect on behavior of good governance in sport federations and the model designed in this regard has appropriate quality. In addition, with regard to the influence coefficient of each of the factors, it became clear that Transparency & Accountability had highest role and Ethic principal factors had least role in predicting the behavior of governing in sports federations.

    Conclusion

    The current research presents a local model for good governance in sports federations of the country. In order to get a better score and improve the ranking position, you should have a long-term plan to improve each of the good governance indicators.

    Keywords: Accountability, Governance, participation, Rule of Law, Sport Federation
  • Fahimeh Mohammadhassan *, Habib Honari, Aboualfazl Farahani, Ali Mohammad Safania, Mohsen Bagherian Pages 19-35
    Introduction

    The present study conducted with the aim of proposing development model of diplomacy through sport.

    Methods

    Research methodology was qualitative and grounded theory using Strauss & Corbin approach. The statistical population included the presidents of Olympic federations, Politicians, scholars and experts who had experience in international affairs activities, and sampling continued until theoretical saturation. To select samples targeted sampling was used and 19 people were considered as interviewees. Semi-structured interviews were used to collect data. Using MAXQDA software, Categories, concepts and items were extracted in order to recognize causes, context, phenomenon, strategies and consequence.

    Results

    There were 297 preliminary conceptual statements with 13 categories and 73 concepts in paradigm format in four areas including application of sport, managerial factors, foreign policy and the structure of sport. 

    Conclusion

    Based on the findings the areas are divided as follow: the application of sport (including political application of sport, economical application of sport, social application of sport and development of international relations), managerial factors (including education and training of human resources, knowledge management, media and international relationships), foreign policy (including sport and foreign policy and foreign policy and sport) and the last area was related to the structure of sport (including international seats, policy making and planning, sports organization structure, and the place of sport of Iran in the world). In addition, the relationship between the categories showed that the obtained model matches the original format of Strauss & Corbin paradigm model.

    Keywords: international relations, Sports Diplomacy, Foreign Policy, Sports Application, Development
  • Amir Rahimi *, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi, Ahmad Rajabi, Mohamad Reza Miri Pages 37-51
    Introduction

    Today, by changing the sources of value creation and focusing on intangible resources rather than physical resources, intellectual capital can be used as an indicator to assess the impact of marketing on the performance of businesses, including sports enterprises. Therefore, the purpose of this study was to investigate the moderating role of entrepreneurial marketing in the relationship between intellectual capital and performance of sports enterprises.

    Methods

    The statistical population of this study, which was conducted by a descriptive-survey method, consisted of active sports enterprises entrepreneurs in Big Khorasan Province (Razavi, Jonobi & Shomali). Due to the limited population, the statistical sample was considered as a whole (n=150). The data collection tool was a questionnaire consisting of 49 specialized questions on the five-point Likert scale with acceptable validity and reliability. Structural Equation Modeling approach and Partial Least Squares method were used to test the general model fitting of the research.

    Results

    The results showed that not only entrepreneurial marketing has a moderating role on the relationship between intellectual capital and sport enterprises performance, but also moderates the impact of intellectual capital components (human capital, structural capital and relational capital) on sport enterprises performance.

    Conclusion

    As a result, one of the most important tasks for managers and entrepreneurs to succeed and improve the financial and non-financial performance of the sports enterprises is to shape and guide entrepreneurial behavior in marketing and management practices.

    Keywords: Enterprise, Entrepreneurial Marketing, Intellectual Capital, Performance, Sport
  • Ali Choori *, MohamadHosein Razavi, Morteza Dousti, Farzam Farzan Pages 53-73
    Introduction

    One of the new methods of future architecture is scenario-based planning, so the purpose of the current research is to predict the future in the field of horse industry and equestrian sports.

    Methods

    A mixed research method that was implemented qualitatively and quantitatively. In the qualitative phase, trends were identified through semi-structured interviews. At this stage, the statistical sample included 26 experts and experts in the field of horse industry and equestrian field were selected by snowball method. The quantitative part of the research was purposeful.  The research tool in the quantitative stage was the researcher's questionnaire made from the Delphi stage, which was used to identify the selected scenarios by identifying the effective macro trends in the cross-effects analysis stage to identify the uncertainties and balance the mutual effects.

    Results

    According to 16 major research trends, 5 factors (development of horse tourism, amount of media coverage, growth of GDP, facilitation in the process of law enforcement and the entry of the private sector) are the key influencing and influencing factors. Finally, three strong scenarios of Iranian horse in the context of history, horse jumping and thoroughbred horses in the next 10 years of the horse and equestrian industry were determined.

    Conclusion

    The equestrian is under the scope of strategic planning, recognition of uncertainty, proper foresight in the field of horse and equestrian industry. Therefore, a single and integrated management between organizations such as the Ministry of Sports and Youth, the Ministry of Agricultural Jihad and the Equestrian Federation seems necessary.

    Keywords: Foresight, Scenario, Equestrian, Horse Industry, Uncertainty
  • Majid Khorsandi Fard, Hossein Peymanizad *, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari, Mohammad Kashtidar, Amir Nikoonam Pages 74-93
    Introduction

    The purpose of this study was designing chaotic model for effective marketing in athletic sport of Iran based on mixed method.

    Methods

    The statistical population in the qualitative section included 10 sports management professors and elite sport managers and in quantitive section included sports management professors and marketing experts and chairpersons and vice chairmen of federations and sports marketing staff of sports federations and the National Olympic Committee, elite coaches and athletes that were 396 people and according to the Morgan table, 220 individuals were selected as samples. First, Delphi method was used to identify the research items and model by structured interpretation modeling method. Then, a quantitative research tool was developed and its validity was verified by sports management professors and exploratory and confirmatory factor analysis and reliability was calculated by Cronbach's alpha test 0.91.

    Results

    Findings show that the interpretive structural model has 12 components in 5 levels, and the quantitative research model has five main components and has significant fit.

    Conclusion

    It can be concluded that sports organizations should provide development of athletic sport in the chaotic environment by planning for factors influencing the critical and chaotic points.

    Keywords: Athletic Sport, Chaos, Chaotic Management, Marketing, mixed method
  • Mohsen Tayebi *, Mehdi Salimi Pages 94-110
    Introduction

    The purpose of this study was to analyze the role of player's agents in the domestic transfer of football players.

    Methods

    The research method was descriptive-analytical which was performed by field method and was applied in terms of purpose. The study population included all football players present in the Persian Gulf Premier League. Using Cochran's formula, 226 people were selected by stratified random sampling. The research measurement tool included a researcher-made questionnaire whose content validity, while carefully reviewing the texts and literature of the research, was confirmed by a survey of experts familiar with the field of research (8 people). Other internal consistency indices such as composite reliability, mean extractive variance, maximum common variance and average common variance were examined and confirmed. Also, descriptive statistics methods (mean, standard deviation) and inferential statistics methods (exploratory factor analysis and second-order confirmatory factor analysis) were used to analyze the data.

    Results

    Findings showed that the most important role of sports agents and brokers in the transferring and pricing the football players respectively include the role of negotiator (0.90), the role of marketer (0.86), the role of lawyer (0.84), Organizer (0.79), accountant (0.75) and supporting one (0.65).

    Conclusion

    In general, it should be acknowledged that according to the opinions of the statistical sample, the activities of football players' agents are not completely similar, and their previous and diverse work experience often allows them to play different roles.

    Keywords: Footballers' Transfers, Footballers 'Transfer Market, Player's Agents
  • Rohollah Fathian *, Alireza Elahi, Hossein Akbari Pages 111-125
    Introduction

    Identifying the impact of advertising practices on perceptions and behavioral responses to the purchase of men and women has become an important issue in marketing science. This can be very effective in the advertising industry of sports goods. To this end, the aim of this study was to investigate the difference between the effect of advertising on male and female athletes on the level of desire to buy sporting goods.

    Methods

    This research was semi-experimental and used the standard questionnaire of experience, trust and attractiveness of famous people in Ohanian advertisements (1990) and the standard questionnaire of brand-product enthusiasm, Zichkowski model (1985). The validity of the questionnaires was confirmed by experts and its reliability using Cronbach's alpha method (α = 0.90) and (α = 0.93) was confirmed. The statistical sample of this study included 60 students of physical education in Kermanshah Azad University. The data were first collected using descriptive statistics and analyzed using SPSS23 software and statistical methods of dependent sample and Cohen's d-test.

    Results

    The results showed that the use of male athletes in sports advertising has a more positive effect on people's desire to buy. Also, women are more likely to buy sporting goods under the influence of advertising, attitudes and desires.

    Conclusion

    The effect of advertising on men and women is different. However, this effect is greater in the group of women because women are better listeners and are more exposed to the change of opinion caused by the effect of advertisements

    Keywords: Advertising, Desire to buy, gender, Sport, sports goods
  • Mazaher Zolfaghari *, Zahra Nobakht Ramazani, Mehdi Naderinasab Pages 126-144
    Introduction

    The purpose of the current research was to design a sports marketing model for the economic development of Iran's Premier League football clubs.

    Methods

    in terms of type, it is of correlation and in terms of purpose, it is applied. The research was conducted in two stages, the first stage was conducted by open interview method, coding of concepts by elites, and then 10 members of the faculty were selected by snowball method, and in the second stage, the statistical population included: 16 members of the CEOs of the clubs and 16 members of the marketing committee of the clubs in the 1997-98 football Premier League and 49 people of sports marketing specialists and academic faculty members of the universities formed, and a total of 81 people were formed using a simple random sampling method and in the field. Due to the limited statistical population, total sampling method was used. In order to collect data, a researcher-made questionnaire with 5 components was used in the fields of sports marketing for the economic development of football clubs, including changes in the management structure, advertising, incentives, professional development and media. The reliability was calculated using Cronbach's alpha test (0.83). For statistical analysis, descriptive statistics and structural equation modeling method were used in SPSS and PLS software.

    Results

    All found components have a positive and significant impact on economic development, and among the high components, the professional foundation component with 76% correlation and the foundation index for capital with confidence with 4.87 capital had the highest score among the indices.

    Conclusion

    According to the present results, for the economic development of the clubs, with special attention to the component of professional hospital construction, which is the index of the privatization of the clubs and the entry of the clubs into the stock market and investment with the confidence of the indicators of the new indicators in This is straight. It needs to be done

    Keywords: Football Development, Sport Marketing Model Monetary Clubs
  • Ameneh Asadolahi, Hamid Sadjadi Hezaveh *, Zinat Nikaeen, Ali Zarei Pages 145-161
    Introduction

    Although the physical activity of young women in Iran is very important, but this phenomenon is less known. Therefore, the purpose of this study was to design a conceptual model of physical activities of Iranian young women.

    Methods

    The methodology of the research was a qualitative method, Grounded Theory (systematic approach). The study population consisted of Iranian women aged 20 to 40 years’ old who were participating in physical activities. Based on the methodology of research, sampling method was theoretical sampling method and theoretical saturation was obtained after conducting 27 Semi-structured interviews with Iranian young women participating in physical activities and review specialized texts (articles, books, websites and so on). The data analysis methods were continuous questions and comparisons.

    Results

    In the open coding stage, seven main categories in the process of participating sports activities of Iranian young women were identified: (1) Personal Motivations, (2) Promotional Measures, (3) Barriers, (4) Sports Facilities, (5) Trainer, (6) Safety & Security, and (7) physical activities Benefits. Findings also show that "personal motivations" and "promotional actions" are the primary motivators for young women to engage in physical activity, but "facilities", "barriers", "trainer" and "safety and security" play vital roles in decision-making and participation in physical activity, and if conditions are good, young women will continue to participate in physical activities.

    Conclusion

    Given that Iranian young women face many barriers, only those with very strong personal motivations participate in physical activities

    Keywords: Body Beauty, Poor Culture, Safety & Security, Sports Addiction, Women's Sports
  • Shila Farhangian, Mozafar Yektayar, Mozhgan Khodamoradpoor *, Rasool Nazari Pages 162-176
    Objective

    the present study aimed to design a comprehensive succession planning pattern in sport organizations using grounded theory and interpretive structural model.

    Methodology

    in terms of the type, this study is of a mixed one. The study population included the elites of the sport organizations; the study sample volume was estimated equal to 15 individuals based on the theoretical saturation. For this a subjective sampling method was used. In the qualitative section of the research and in order to collect the required information a deep interview was utilized; in the quantitative section a questionnaire was used. In order to analyze the qualitative section’s information, three overlapping open, axial and selective coding processes were utilized and, in order to analyze the quantitative section’s information, interpretive structural modeling method assisted by ISM Software was used.

    Findings

    the findings indicated that the succession planning model obeys 20 secondary topics and 5 primary topics (causal factors, background factors, intervening factors, interactional factors and outcomes) for the sport organizations. Moreover, the model was eventually found consisted of eight levels; the lowest level of the organizational structure was composed of social and cultural factors as well as the peripheral environment and international environment and the highest level was composed of the individual and organizational factors.

    Conclusion

    it can be stated according to the study findings that the individual and organizational outcomes attributed to succession planning obey causal, background, intervening and interactional factors.

    Keywords: succession planning, sport organizations, Grounded theory, interpretive structural model, comprehensive
  • Ali Khaledifard *, Nahid Shetab Booshri, Sedighe Heydarinejad, Amin Khatibi Pages 177-192
    Introduction

    The purpose of this research was to design a sustainable employment model for sports science graduates in Iran. 

    Methods

    The research method was conducted using data-based theory and qualitative approach. The population of the experts was knowledgeable about the research topic. The sampling method was purposeful and theoretical. The data collection method was conducted as full study of previous researches and a deep and open interview. After 16 interviews, the data reached a theoretical saturation. The method used for reliability was the inter-issue agreement. The average agreement on the issue was reported to be 0.82.

    Results

    The data results from the influence of several factors including causal factors (employment skills, curriculum, needs assessment, development of sports industry and motivational and supportive factors), contextual factors (policy and program planning, economic and financial factors, university relationship with society and industry, professional competence in sports), intervening factors (technological, cultural and social, political factors, reconstruction of sports science, communications and networking) strategies (job search and counseling, internship redesign, privatization and entrepreneurship in the sports industry, removal of legal barriers, responsibility of higher education, attention to new contexts, establishment of a specialized sports organization) and Consequences (individual, economic, cultural-social and sustainable human development).

    Conclusion

    The obtained model can be used as a basis for employment policymakers among Iran's sports.

    Keywords: Graduates, Higher Education, sports industry, sports science, Sustainable Employment
  • Naser Shahryari, Saeid Tabesh *, MohammadMahdi Zolfagharzadeh Pages 193-213
    Introduction

    The social phenomenon of public sports is influenced by various factors and constant uncertainties, but foresight will provide a reliable and optimal road map for it. The purpose of this research was to formulate the desired future scenarios for public sports in Iran.

    Methods

    The current study, with its exploratory purpose, followed a mixed-methods approach. The participants were purposefully selected and included 20, 10, 8, and 8 people according to the stages of the research. A semi-structured interview, questionnaire, and matrix were used to collect data. For data analysis, first, the effective factors were extracted by the hidden content analysis method and confirmed by experts using the Delphi method, and then, the strategic factors were identified with the participation of the strategic council and the mutual effects analysis. Finally, the research scenarios were extracted through the balanced mutual influence analysis method.

    Results

     The results indicate the formulation of three scenarios for realizing the desired future. The first scenario includes the components of financial resource allocation, comprehensive participation of the stratum of society, unified and integrated management, and the media's attention to Iran's public sports. The second scenario includes the components of financial resource allocation; the social status of the family; and specialization, highlighting, and modeling of athletes. The third or the final scenario includes the components of financial resource allocation, comprehensive participation of the stratum of society, specialization, and the media's attention to Iran's public sports.

    Conclusion

    Scenarios provide the possibility for the policymakers and high managers of Iran’s sports to implement and establish a relationship between the priority strategies for the constituent components of the scenario, by institutionalizing public sports, to implement its rich functions in the society and ultimately, lead to the construction of the desirable future and national success.

    Keywords: future, Foresight, Mutual Effects Analysis, Scenario Wizard, Public Sports Word
  • Masoud Aghaee, Zahra sadat Mirzazadeh *, Mahdi Talebpour, Seyed Morteza Azimzadeh Pages 214-231
    Introduction

    The present study aimed to provide a model for the role of sustainable development on achieving the goals of sports entrepreneurship in Iran with an emphasis on business experience.

    Methods

    The statistical population of the study was sports management professors and elites and sports entrepreneurs in the country. According to the Cochran's sample size formula of unlimited communities, 385 sports entrepreneurs were selected as the research sample. After distribution of questionnaires, 361 of which were returned correctly. Sampling method was available. Data collection tool was a researcher-made questionnaire focusing on three components of sports entrepreneurship goals (seven Subcomponent), sustainable development (six Subcomponent) and business experience (two Subcomponent), the content validity of which was confirmed by 12 professors of sports management. Data analysis was assessed at two levels of descriptive and inferential statistics. Structural equation modeling test was used with PLS software.

    Results

    The results of the research model showed that the path of sustainable development to the business experience with an effect factor (0.626) had the greatest effect among the variables. The path of sustainable development to achieve the goals of sports entrepreneurship with an impact factor (0.515) was in the next category and the path of business experience to achieve the goals of sports entrepreneurship with an impact factor (0.425) had the least effect among other variables

    Conclusion

    In a general conclusion, it should be stated that development is a continuous matter that includes various aspects such as economic, social, cultural, political, etc. So holism is one of the features of development. Therefore, it is clear that entrepreneurship is operationalized through sustainable development and can play a key role.

    Keywords: Business Experience, Sports Entrepreneurship, Sustainable Development
  • Nazanin Rasekh *, Mohammad Javadipour, Saeed Jafari, Hossein Zareian Pages 232-247
    Introduction

    The purpose of this study was to develop a strategic map for the Fencing Federation of the Islamic Republic of Iran using a balanced scorecard.

    Methods

    This research is applied in terms of purpose and takes a descriptive approach. In addition, it falls into the category of organizational studies. The statistical population consisted of 20 members of the general assembly of the federation and specialists in this field, and the statistical sample was selected as total. To design a strategy map the method of Balance Score Card (BSC) was used.

    Results

    The results showed that there were three strategies in the financial perspective, two strategies in the customer perspective, one strategy in the internal process perspective, and four strategies in the growth and learning perspective. In addition, 25 in the financial perspective, 30 measures in the customer perspective, 3 measures in the internal process perspective, and 30 measures, were identified.

    Conclusion

    The results showed that what was obtained as a result of verifying the measurements was a measure for evaluating the performance of the Fencing Federation, through which they could achieve the strategic goals of the organization.

    Keywords: Performance Evaluation, Planning, strategic plan, strategy implementation, sports organizations
  • MohammadHassan Keshavarz Tork, Hamid Ghasemi *, Loghman Keshavarz Pages 248-264
    Introduction

    In this study, the situation of financial resource management in Iranian Paralympic sports was compared with the United States, Britain and Australia (as successful countries in Paralympic Games).

    Methods

    This is a qualitative-comparative research with a Boolean algebra approach. The purposive sampling method was used. Therefore, all methods, and appropriate conditions for financial resource management realization of Paralympic sports in Iran and selected countries were studied using the interviews and library study. Data reduction was used to study the accuracy of the research results, the adequacy of conditions and methods of income generation to calibrate the research process and ensure the test reliability by removing the disagreements of all the studied items. The research validity was confirmed by the experts in qualitative and comparative research.

    Results

    The results of research showed while the selected countries use 25 methods of income generation in all five causal conditions, i.e. "intra-organizational, trans-organizational (national), international, public funding and financial support in sports" to manage Paralympic sports; Iran uses only eight methods of income generation, most of which are related to two causal conditions of "intra-organizational funds, trans-organizational funds (national)" as sources of income.

    Conclusion

    Examining the results show that none of the causal conditions alone is a sufficient condition to be considered "successful" in financial resources management, but all the conditions together are considered as necessary conditions for success in financial resources management.

    Keywords: Boolean algebra, Disability, Financial Management, Financial Resource Paralympic
  • Nabialah Mohamadi * Pages 265-279
    Introduction

    The purpose of this study was to diagnose the pathology of the training process of physical education faculty members in the Islamic Azad universities.

    Methods

    The present study in terms of purpose was applied, In terms of data collection method it was a descriptive-survey. In the first (qualitative) part for conducting field interviews, the statistical population of the research consisted of experts and professors of educational management and specialists in the field of training faculty members of these universities (18 interviews with 18 people); and continued to the point of theoretical saturation.  In the second (quantitative) part, an eight-item questionnaire, comparing the current and optimal situation, was distributed among the statistical sample.

    Results

    The results showed that each of the indicators of educational needs assessment, targeting the training of the faculty members, determining the content of the training of the  faculty members, methods and techniques of the  training faculty members, the instructor of the training courses of the  faculty members, the training environment of the  faculty members, the implementation of the training courses of the  faculty members and the supervision of the training process of the  faculty members are of the components of the process of training process the physical education faculty members in Islamic Azad Universities.

    Conclusion

    In each of the components of the education process, the gap between the current and the optimum situation was determined. Teaching methods and techniques had the largest gap (53%), supervision of higher education had the lowest gap (34%), and the average gap of the education process set was 39%.

    Keywords: pathology, Current status, Optimal status, physical education, professors
  • Akbar Sheikh Mohammadi Dizaji, Azadeh Seyed Ali Nejad *, Sirous Ahmadi Pages 280-296
    Introduction

    The present study was conducted with the aim of designing a model for the internationalization of the brand of Premier League volleyball clubs with a combined approach.

    Methods

    The present study was a survey in terms of applied purpose, research method, mixed exploratory type and survey data collection method.The research method in the qualitative part was qualitative analysis of the theme and in the quantitative part was structural equation modeling. The statistical population in the qualitative section included the faculty members of universities with the specialization of volleyball, sports directors and professors; These individuals were purposefully selected for qualitative interviews on the subject of research (19 interviews with 19 people and continued until theoretical saturation). The statistical population of the quantitative section is the same as the qualitative section group with more numbers. Out of 137 research samples, 116 correct questionnaires were analyzed. In order to analyze the data of the present study, coding in the qualitative part and structural equation method in the quantitative part were used.

    Results

    In the qualitative part of the research, it was found that the categories were extracted in the form of 36 concept codes and 11 main categories. In the quantitative section, it was found that all 11 categories of research (volleyball position, fans, managers, planning, media, education, volleyball league, competitions, economics, manpower and socio-cultural factors) have a good fit.

    Conclusion

    Relevant managers are suggested to create the conditions for the internationalization of the brand of volleyball clubs in the country by creating well-written and strategic plans.

    Keywords: Branding, Fan, federation, Iran, Volleyball
  • Abdoalmajid Doorandish, Seyd MohamadAli Mirhoseini *, Ahmad Torkfar Pages 297-312
    Introduction

    The present study was conducted to design a model of opportunities and challenges of using guerrilla marketing in Iranian sports applying a combined approach.

    Methods

    In terms of applied purpose, the present study was a research method mixed with consecutive exploratory type and a survey collection method. The statistical population in the qualitative part included professors and researchers (13 people) and in the quantitative part included university professors and sports managers (144 people).

    Results

    In general, it was found that opportunities include: very low cost, high durability, ad sharing, possibility of participation, high diversity, high attractiveness, visual beauty, public acceptance, message comprehensibility, customers' emotional response, impact on the mind unconsciously, engaging the imagination, creating a sense of surprise and creativity. Also, high innovation and challenges include: misinterpretation of the advertising message, improper placement of the ad, failure to provide permission to install the ad, high bureaucracy to get the ad to install the ad, water status and air on propaganda, creating obstacles for people, high risk of guerrilla propaganda, the possibility of creating life-threatening consequences following the installation of guerrilla propaganda (projectors, special billboards, etc.) and cultural-religious restrictions.

    Conclusion

    Finally, solutions were also provided for this purpose. Given the numerous benefits of guerrilla marketing in the country's sports, it is recommended that the country's sports managers (in the private and public sectors) use guerrilla marketing techniques.

    Keywords: Guerrilla Marketing, sports club, sports industry
  • Mohammadreza Parsamehr, Mohammad Seayvan Nouri *, Navid Mahtab, Korosh Veisi Pages 313-330
    Introduction

    The present study was conducted to design a model for developing Iran's sports tourism industry and explain its future based on scenario writing in the horizon of 1420.

    Methods

    The method is scenario-based planning, which is designed and implemented in eight steps. The method of data collection in this qualitative research included using interviews, the news panel and Delphi survey. 17 experts in the field of sports tourism industry with specialized knowledge or practical experience were selected as the members of the research group in the form of a snowball. Also, Micmac software and script wizard have been used for data analysis

    Results

    The findings of this study are presented in two parts. The first part includes the identification and classification of key components, drivers, and uncertainty. The four drivers of "tourism infrastructure", "sports infrastructure", "services" and "recreation" have been identified in this section and the relationships of effectiveness and effectiveness between the components have been analyzed. The second part identifies and describes possible and compatible scenarios based on propulsions and related uncertainties.

    Conclusion

    Managers and trustees of the country's sports tourism industry are advised to improve the tourism and sports infrastructure and provide appropriate and attractive services and entertainment for the greater satisfaction of tourists.

    Keywords: Strategy, Sustainable Strategy, Scenario, Sports, Tourism
  • Hamidreza Ghezelsefloo *, MohammadMahdi Yazarloo, Nasser Bay Pages 313-364
    Introduction

    The purpose of current research was investigation to the effect of proactive personality on job thriving and creative behaviors of physical education teachers in Golestan province.

    Methods

    The research method was descriptive and structural equations. The statistical population included all physical education teachers in Golestan province (675) from whom 246 people were selected as the statistical sample according to the stratified sampling. Data collection tools were three standard questionnaires: Bharati et al.'s (2018) Proactive Personality, Imran et al.'s (2020) Job thriving questionnaire and Akgunduz et al.'s (2018) Creative Behaviors questionnaire. All these questionnaires have 10, 10 and 5 items respectively. After ensuring the internal reliability of the research instrument by Cronbach's alpha method and the optimal good of fit of the research model, the data were analyzed using Smart PLS software.

    Results

    The results showed that proactivity personality had positive and significant effect on job thriving and creative behaviors of physical education teachers. Also, the effect of proactivity personality on the creative behaviors of physical education teachers with the mediating role of job thriving was positive and significant.

    Conclusion

    Therefore, it is possible to increase productivity and improve the quality of education by attracting and training teachers with proactivity traits, while strengthening creative behaviors and laying the groundwork for teachers' career success.

    Keywords: Creative Behaviors, Job Advancement, job Efficiency, job Engagement proactivity Personality